20151203

Curiós anunci amb Filemó

Data Estel·lar ep, Pep! Dijous 20151203

Mireu quin anunci tan curiós he trobat. Una empresa paperera de Manlleu que fabrica(va) paper es va anunciar amb un Filemó que duia uns papers.



Per què va decidir ficar un Filemó i no un altre personatge? Potser li semblava una figura simpàtica? Potser simplement perquè hi duia uns papers? Va demanar permís al detentador dels drets?

L'anunci és d'abans del 1996-1997, que és quan es va implantar de manera obligatòria l'ús del prefix telefònic -en aquest cas, el "93"- en trucades intraprovincials que fins llavors només es feia servir per a trucades a altres províncies (=interprovincials).  Potser d'entre 1994 i, com a molt, calculem a ull, 1998 (implantació mental a les empreses).

100 paquets: 375 pessetes
500 paquets: 345 pessetes
1000 paquets: 315 pts.

Noti's com, a més paquets, el preu es redueix: preu decreixent.

Això s'adiu amb allò que una tirada més gran de llibres o tebeos és marginalment més barata, és a dir que, per cada unitat marginal=addicional=afegida hauria de poder abaratir el preu de venda al consumidor si a l'empresa editorial li donés la gana.


Hi ha una foto d'un paquet de paper "Gvarro", que no deixa de ser una marca comercial. ¿Comercial Molet fabrica paper de la marca Gvarro? Ho dubto molt. Penso que més aviat es tracta d'una empresa comercial: que ven productes de l'empresa Gvarro. Això duu a error.

¿Fabriquen el paper "per a vostè" o només són intermediaris? Ni idea: no hem trobat més informació per aquests internets.

Si suposem que cada paquet és com el de la foto, o com els habituals: un paquet=500 full*100 paquets= 5000 fulls=375 pessetes = aprox.2.25€.

Molt bé: cal afegir el treball intel·lectual i les grapes o la cola per enquadernar.