20150418

20150418 NO AL TTIP SÍ A LA CIVILITZACIÓ

Data Estel·lar NO AL TTIP Dissabte 20150418

Un es pregunta a si mateix si val la pena fer un article al blog o simplement xerrar sobre un tema o callar..

¿Cal recordar que el dissabte 18 d'abril a partir de les 17h o cinc de la tarda hi ha una manifestació contra el TTIP? Barcelona: Passeig de Gràcia. Busqueu la resta de llocs.

Doncs sí.

TTIP es un tractat negociat en secret amb els Estat Units d'Amèrica
El CETA és un tractat negociat en secret amb Canadà.
El TISA és encara pitjor: afecta als serveis: converteix en MERCADERIA i deixen de ser drets: la Salut, l'Educació, les Pensions o tot allò que us pugueu imaginar.

Tot això afecta i afectarà la vostra vida.

La democràcia desapareix. Que no és que n'hi hagi gaire però ara van de veritat. Contra les esperances i desitjos de la Democràcia Real Ja.

Empreses mitjanes i petites, autònoms, defensor del Medi Ambient, malalts per causa de porqueries industrials o per productes fabricats expressament malament... haureu perdut qualsevol batalla. Perquè regular, legislar, advertir contra el tabac (Philips Morris contra Uruguay), voler els rius i l'aire net o passable, tenir la intenció de menjar aliments saludables, sans, amb poca química, carn gens hormonada (o poc hormonada), carn, peix o verdura no transgènica (no OGM) alimentar-se en  definitiva esdevé prohibit.

Els eurodiputats, després de queixar-se, només han pogut veure alguns fulls sota la presència d'un segurata espia funcionari de la Comissió Europea que impedia que fessin fotos o prenguessin apunts o notes a llapis. Tot és secret per als ciutadans i per als representants dels ciutadans.

La Comissió Europea ha declarat la guerra als europeus y lluita durament contra la democràcia, juntament amb el govern dels Estats Units, de Canadà i de les grans empreses multinacionals (altra nom; transnacionals). Les empreses multinacionals sí que han estat a les negociacions secretes.

Perquè LAS EMPRESAS MULTINACIONALES SÍ QUE HAN PODIDO ESTAR EN LAS NEGOCIACIONES, ELLAS O SUS PEONES DE LOS LOBBIES O EMPRESAS QUE ACTÚAN EN SU NOMBRE PARA DEFENDER SUS INTERESES, Y CUYOS MIEMBROS PASARÁN LUEGO A SER ABOGADOS EN TRIBUNALES PRIVADOS PARA DEFENDERLAS O PARA HACER COMO SI DEFENDIERAN A ESTADOS.

Resulta que el dijous 20150416, la tertúlia del programa matutí El Món a RAC-1 (Grup Godó). Programa i cadena de gran audiència a nivell català, anava del TTIP en rèplica a Ernest Urtasún, eurodiputat d'ICV contra el TTIP,. Els tertulians eren Gonzalo Bernardos, Jaume Barberà i Vicent Sanchis

El Jaume Barberà en contra.

Espero que es pugui sentir aquí  la tertúlia El perquè de tot plegat.

 http://www.racalacarta.com/download.php?file=0416%2008h%20(Dijous%2016-04-15)%20El%20perque%20de%20tot%20plegat%20(%20).mp3

Des del minut 59'21" d'un total de 1h27'27" que diu l'arxiu d'àudio. Quan diu: "son les nou i trenta-sis minuts". En sis minuts.

Jaume Barberà: "el Vicent hi estarà d'acord".
Vicent Sanchis: "Tot el que sigui llibertat de comerç, i vostè no?"
Jaume Barberà: "... i desregularització".

Un exemple que posa Ernest Urtasun: la perillosa empresa Suez (Agbar, Aigües de Barcelona) contra la tornada a la gestió pública de l'aigua de Buenos Aires.

En resum, la ultradreta financierista ja està organitzada i els seus portamveus, els seus Sanchis ja estan als mitjans de comunicació defensant "la liberalització" com si això volgués dir "llibertat" quan vol dir "esclavitud.

Dir "liberalització" no genera "llibertat".

Els neoliberals són gent rica que està protegida des del naixement fins a més enllà de la mort en llocs de poder, de feina còmoda i adequada.

Els neoliberals fan servir contínuament una adaptació del llenguatge de Goebbles. La gent normal no podem llegir llibres del gran comunicador polític, artífex dels grans èxits de comunicació del nazisme. Ah, però, compte, que no dubti ningú que qui pot manar al món segur té edicions anotades sobre com manipular la informació.

Així, diuen "llibertat" on cal dir "esclavitud".

M'agradaria saber quant van

"Vaig haver de deixar el meu mòbil, la meva llibreta, el meu boli (...) vaig poder veure les ofertes de la Unió Europea" però no les que els Estats Units fan a la inversa.

El Parlament Europeu fa 800 esmenes.

El TTIP es pot aturar amb mobilització ciutadana com van aturar l'ACTA (privatizar en empreses les dades ciutadanes).

20 mobilitzacions a Espanya, una a Barcelona 17h.

Potser parla una 7 minuts sobre el TTIP.

Li pregunten durant 4 minuts sobre sobre Pablo Iglesias+Rei+Juego de Tronos i sobre el Barça "perquè n'és soci".

Lògicament Gonzalo Bernardos, que va d'economista trampós massa cops per encabir-s'hi en l'estructura típica de la dreta econòmica que orbita al voltant del PSC (PSC-PSOE), dons diu allò que s'ha de dir, que s'explica a tooooootes les classes inicials d'Economia: que el lliure comerç és fantàstic. Resulta que sempre s'obliden que és positiu per a certes empreses i sectors:.

Dit clarament: el país o empresa que posa a la venda pomes o minerals, malament.
Els que exporten productes manufacturats de més tecnologia, que han estat dissenyant, gairebé sense excepció, originalment en entorns proteccionistes. Anglaterra protegia la seva indústria tèxtil a base de bombardejar amb la seva flota, la més gran del planeta al segle XIX, altres països com els de Sudamèrica.

Els Estats Units d'Amèrica donaven cops d'estat contra els altres països per tal d'impedir el desenvolupament industrial i obtenir l'accés a les matèries primeres (coure de Xile, 1973).

Als anys 80 ja han aconseguit que el Deute Extern de molts països fos tan gran que, mitjantçant assessors formalmente conòmics del FMI o del Banc Mundial, dinamitessin els seus sistemes de protecció pública de les classes desfavorides. Lliure comerç. Privatizació, tancament o venda a empreses estadounidenques i també algunes d'espanyoles, de grans sectors. Dolarització de l'economia que vol dir: paga'm en dolar, oh, sí però és car d'aconseguir-los, i amb el meu sou en moneda del país no puc comprar gaires coses, així que la inflació s'amaga sota una capa de pobresa creixent i extrema que arriba a classes mitjanes (que no són els obrers assalariats, per molt que el llenguatge trampós ens ho vulgui fer creure). Les importacions cada cop són més cares perquè els productes d'exportació en forma de matèries primeres, amb el temps permeten comprar menys productes manufacturats: cada cop calen més pomes per comprar una televisió.

Resultat final: crisi del corrallito d'Argentna 2001.

Els lectors de superherois Marvel ho recordaran bé perquè Comics Forum posava el preu per a Argentina a finals del 90. De cop i volta, va deixar de fer-ho: les condicions economiques d'Argentina... com la de tants altres països que van ser obligats a un lliurecanvi que era la panacea i, amb el qual, segons els llibres d'Introducció a l'Economia, segons el professor d'Economia Gonzalo Bernardos i algun dia diré els dels profes que vam tenir o patir, les poblacions van patir gana, inflació amagada però real, atur, pobresa creixen, i desigualtats per arribar al corralito, és a dir, a que els teus diners no es poden treure del banc. Sense subsidi d'atur, sense sanitat pública, sense educació pública, i sense possibilitats de negoci, perquè el Capitalisme no duu a ser empresari. Per ser empresari calen diners, no idees. Ajuts públics, com li va a passar a les empreses que rodegen la NASA o l'Exercit USA o les gran empreses de Korea del Sud o de Japó o de Xina o de Franá. Diners, no idees. I, a ser possible, amics a l'Ajuntament o, pujantpujant, a la Generalitat o al ministeri.

Cosa que recorda força, i no per casualitat, al camí que va des dels Criteris de Maastricht fins a la punxada de la bombolla immobiliària de 2008. El que va de Pedro Solbes al seu deixeble Rodrigo Rato (1992-2003)i de Rato a Solbes (2003-2010).

El lliurecanvi no duu prosperitat per si mateix.

I, a més, el TTIP NO és lliure canvi: és negoci per a les grans empreses ja establertes.És submissió dels treballadors. És manca de democràcia. És un cop contra la civilització.


Mentra le ultradreta ianqui es va inventar el xoc de civilitzacions furgaven en la foscor en la seva lluita contra la civilització.