20121029

Grecia: ni persona ni rol

Data Estel·lar katastrophos Dilluns 20121029

A Grècia les coses passen abans i després s'estenen. Ens ho han dit molts cops a les curiositats, a les assignatures d'Història, de Filosofia... inclús en temes religiosos el Nou Testament ve traduït del grec, i n'agafa lletres -l'alfa y l'omega- en algunes representacions y volums.

Ara bé, no sempre tot comença allà. Tot i que hi ha relació.

Revista Cafè amb Llet. Destapen un cas de corrupció vinculat a Sanitat i a Convergència i Unió (recordem sempre que el Conseller de Salut és l'amo de la patronal dels hospitals privats, que són majoria a Catalunya perquè així ho va voler la dreta catalana i els seus votants que els van recolzar,  dient estúpidament que "les mútues catalanes es remunten a l'Edat Mitjana", com es podia llegir en textos oficialet; i això és així des dels anys 80), i la jutgessa, premiada prèviament pels de CiU al govern, actua contra els periodistes amb una celeritat mai no vista en el cas Palau de Montull i Millet. Quan votis al novembre del 2012, ¿votaràs a favor o contra la corrupció? ¿a favor o contra la transparència? ¿a favor o contra la democràcia?

que no em vinguin amb l'Espanya ens expolia, que si, un dèficit de 15.000 milions, guai, però ningú sap que el Frau Fiscal de la burguesia catalana també deixa de pagar prop dels 15.000 milions anuals.  [citat de Diari d'Abord-Reflexions d'un jove blanenc]


Qui s'han cregut que sóm, nosaltres?

 El problema és que per cada cas de corrupció d'uns sempre hi ha implicat, al menys un del PSC o del PSOE. El cas Millet, per exemple, inclou com a imputat a García-Bragado, de la regidoria d'especulació immobiliària de l'Ajuntament de Barcelona... i el cas del mandarí de la màfia dels basars xinesos, a Madrid, també ha tigut implicat i detingut un regidor socialista de Fuenlabrada, José Borrás Hernández, per descomptat Regidor de Recursos Humans i Seguretat (res millor per participar amb banda armada esclavista). No sentirem mai un cop de puny  per part dels líders dels partits que elimini aquesta gentussa e cop, perque seria tant com quedar-se sense els importants lligams amb les altes esferes burgeses remenacireraires, amb l'accés als diners per continuar l'activitat política (amb rèdits privats i personals en forma de corrupció) i per ser tolerats i no encalçats per les mateixes esferes. Ara bé, també hi ha polítics del PP, dels quals curiosament no he trobat ni un nom (perquè els mitjans de comunicació de la ultradreta s'han centrat en el sociata)... i aquests del PP també van vinculats amb la màfia xinesa (al cap i la fi, el que fan és aplicar la reforma laboral i la llibertat d'horaris i el lliurecomerç... han après capitalisme cru dels millors).  El resultat és el descrèdit: "tots són iguals". I la rèplica és dir que "no", sense dades, sense contingut i sense argumentació.

Llavors el 20121025 hi ha una altra manifestació... vinculada a la de iniciativa Toma Recupera Rodea el Congresodel 20120927, basada en el movimen Occupy, En Pie, Toma la Plaza, Indignados, 15M, Islàndia, Plaça Tahrir. I no demanen permís, perquè un que ho va fer, va ser multat. Com que van fer una convocatòria pública amb mitjans de comunicació, etc, donaren per entès que es manifestarien. No cal més requisit que dir que un es manifestarà. El resultat ha estat que la Delegació del govern de Madrid multa amb 300€ per cap a 300 manifestants, és a dir, a un 10% dels assistents, segons sembla. Per tant, 90000... amb el que ja es pot moblar un apartament amb reixes mones que no molestin per a algun banquer corrupte vinculat al PP, dic jo, i no diré que calgui que hagi estat superministre d'economia.

No és multa tots. I només es manifesta una minúscula part de la gent, perquè la majoria ni ho saben ni tenen interès ni ganes o s'aprofiten del dilema del polissó (que els altres facin la feina que els beneficis seran també per als altres). No és que s'equivoquin en no multar a tots o en multar a uns quants. 

És la manera d'estendre la por. Que la gente no es manifesti, que els bons són els que no es manifesten. El ciutadà bo és l'hemorroidal, el que pateix en silenci les doloroses decisions de la crisi. I aquest s'ajunta via premsa d'ultradreta -la majoritària- al grup de gent que està a favor per conviccions del moment històric o per conviccions ideològiques (ultraliberalisme, neoliberalisme, a favor del retrocès del contol públic de l'economia vers els desfavorits).

I s'espanta els que pensin que "el dia menys pensat jo també hi vaig"... hui, no, malament que estem a casa com perquè em fitxi la bòfia i em posin una multa d'un terç del sou... nononono, millor a caseta...


I aquí ve el que ha fet la Grècia que per la persona, que vol dir "careta" en grec, i que per el "rol", que és el mot francès per dir "paper". Cada persona fa un paper en cada context. De vegades, s'és dona o mare o dependenta o filla o alumna d'un curs... però sempre és el mateix individu... però és que a més perden el rol, que als passatemps vol dir "llista". 

Efectivament, la revista grega HotDoc (Documents que Cremen, per la importància que tenen... i que sona com Hot Dog, els entrepans de salsitxa de les pel·lis de New York) publica 2059 noms de corruptes, és a dir, de colpistes, de delinqüents, de traïdors de lesa pàtria, d'evasors d'impostos. Només 2059. I detenen el periodista, Kostas Vaxevanis. Tenim un altre Cafè amb Llet... i diuen que no val el cafè per tothom...

Els diners van anar a Suïssa... que es comporta com un Estat terrorista d'aquesta manera. 

El llistat era més o menys públic perquè el va fer el FMI al 2010; 
tot i això, va ser acusat el periodista d'haver violat la intimitat. ¿Tenen dret a la intimitat els lladres i traïdors? Els que han abusat de la bona fe i han fet caure les finances del país... ¿tenen més drets que els ciutadans honrats a saber què ha passat? On és la justícia, el poder judicials o els inspectors d'Hisenda? Per què hi ha assessors i presidents del Parlament grec que són estafadors professionals d'Hisenda? ¿N'hi ha a Espanya i Catalunya? No és això crear alarma social? La resposta d'aquesta pregunta és un SÍ rotund.

It is named after International Monetary Fund chief Christine Lagarde,
“En lugar de arrestar a los ladrones y a los ministros que violan la ley, quieren detener la verdad”, escribió Vaxevanis en la red social Twitter
 Després, hàbilment, va ser posat en llibertat. L'efecte s'havia posat en funcionament: els antidemòcrates grecs havien aconseguit fabricar por entre els europeus. Havien tornat a defensar els lladres per sobre dels honrats. I havien marcat la línia que no es podia traspassar: no es pot traspassar la línia que demostri qui són els lladres quan aquests són de les altes esferes remenacireraires.

Van dir que Europa és una república bananera, que Atenas és Guatemala, i que Estrasburg no és res.


Quina credibilitat té Grècia si ara tot el món, i les agències d'extorsió dites de qualificació més que mai, que el govern grec té en nòmina i empara criminals financers mentre persegueix la llibertat de premsa? No tenen por de perdre tota la poca financiació que n'obtenen? 

Quan arribarà això a Espanya? ¿En un any o en menys? Periodistes agredits per publicar ja els hem vist a l'inici de l'article. Però suposo que ara és l'hora que la Generalitat, el Govern, els parlaments i l'AEAT facin llistes públiques d'estafadors a l'engròs, abans que no hagi de venir un periodista que, per publicar-ho es carregui de culpas i denoti les mancances del sistema... millor dit, la manca de qualsevol moral i eficàcia del sistema fiscal. No demanaré transparència sobre els comptes: ara vull que hi hagi transparència sobre per què els governants, el partits polítics (sobretot els que més manen, PP,CiU, PSOE) NO volen que hi hagi transparència. Que hi hagi llistat de gent que no paga ni els mitjons. Que hi hagi esquemes tipus xarxa que vinculin els amics, cunyats, cosines i demés en aquesta gran trama de gentussa que guanyen diners enfonsant-nos a tots.

Per cert, sí hi ha diners: No n'hi ha per als pobres: la justícia gratuïta només es podra fer servir 3 cops l'any (després de 2 anys de retallades de drets ciutadans en la justícia de base). Però sí que hi ha mig milio d'euros per fer una web del Senat, entitat inútil plena d'inútils, quan tothom sap que una web val zero euros.

Heu vist la quantitat d'enllaços? Doncs m'ha estat impossible trobar el llistat del 2000 evasors fiscals, que els que hauria volgut col·locat. No he vist, per bé que no he pogut consultar-los tots, en cap mitjà espanyol, anglès o francès que hi hagués un enllaç, un llistat directe, o un PDF... Aquest llistat grec ha de ser d'accés públic i ser una guia per als llistat que s'han de fer a Espanya, Portugal, Itàlia i demés.