20171229

Sabadell: llibres, barris, classe social i origen geogràfic

Data Estel·lar hohevist Divendres 20171229

Sabadell: llibres, barris, classe social i origen social. Després de mil cops d'anar a buscar llibres sobre Sabadell ente el 1988 i el 2017 gairebé 2018 queda clar que hi ha una clivella o inclús un gravíssim biaix que fa mal a tota intel·lingència entre barris, classe social i origen geogràfic , com a mínim.

Els llibres o els documents escrits que siguin més o menys trobables i amb una certa entitat parlen sobre el Centre i la Creu Alta, o sobre habitants d'aquests llocs (vegis's: Ceballuts).

La resta no existeix.

Quan és esmentada, exemple, a Sabadell al Segle XX, un llibre de cap a l'any 2000 de tapes blanques, com és habitual confonen una foto de Badia (dita Ciudad Badia o Ciutat Badia, però amb el nom com a localitat lliure com a Badia del Vallès) amb el Polígono Espronceda... aprofito per dir que voler eliminar els noms dels barris i de carrers, així com els noms populars no forma part més que del nou feixisme i de la nova incultura. Existeix un Sud o un Nord però s'esborren els noms de barris, pobres, pudents, garrulus, castellans, d'immigrants... per tapar la pròpia estigamització que en fan les mesocràcies sabadellenques.


És dur de dir que aquell organisme d'Història pot tractar amb fluïdesa coses del segle XIV i anul·lar com era l'Avinguda Barberà o Torre-Romeu als anys 1930, 1950, 1980... qui hi vivia, com eren, qui eren, què feien, on treballaven i com parlaven, quines expressions feien servir... podeu escriure en Present d'Indicatiu tots aquests verbs.

No hi ha cap informació en llibres.

Sí, un dia, et trobes amb una mena d'història d'un barri, on es diu que s'hi van fer lluites veïnals, però sense més explicació, o que "hi ha molta activitat esportiva", que és com no dir res.

Tot allò que no forma part de la cultura i del llegat simbòlic i autoindenticatius de les burgesies catalanes i catalanistes, no existeix... així que el 90% de Sabadell no existeix a efectes de poder estudiar, llegir, conèixer els llocs actuals i els anteriors... tret de quatre miserables excepcions.

És molt curiós. Passa a més localitats i cal ficar-hi mà.