20110616

Se suposa que així et faran cas

Data Estel·lar posteclipsada Dijous 20110616

Llei Òmnibus: la violència més gran exercida pels poders públics contra els catalans i catalanes des dels temps de Franco i de Felip V.

Alhora: l'acte més eficaç per acomplir el programa de la coalició governant.

Artur Mas (el polític) ha dit que és millor una democràcia imperfecta que el caos (20110615). Després ha dit (2010616) que allò ha estat kale borroka (com veieu, CiU va servir el mateix llenguatge que el PP a Euskadi). 




La màquina d'esclafar el #15M ja està en marxa. Si s'indignen a Sol, malament per al comerç. Si ho fan a la Ciutadella, malament per a la democràcia. Pel que es veu, només es poden indignar a casa. Ja només falta descriogenitzar el Cojo Manteca. Inútil consol refugiar-se en aquest debat per evitar les qüestions importants plantejades des de les places. No es pot il·legalitzar el descontentament, ni prohibir la insatisfacció.

No més lliçons de democràcia. Si us plau.
Antón Losada
Professor de Ciències Polítiques de la Universitat de Santiago de Compostel·la  a E Periódico de Catalunya del 20110616


Molt bé.

Han dit tres coses des que jo tinc ús de raó els polítics i els tertul·lians i els intel·lectuals:

a) Els joves no es mouen pels seus drets.

b) La violència no porta enlloc.

c) Coses sobre la grandesa de la democràcia i el sistema que ens donat entre tots i els camins institucionals que hi ha per canviar les coses.


Molt bé. Anem a la c;

Participa i presenta les teves al·legacions a l’aprovació de la Llei Omnibus

La web Actuable és d'aquelles webs de signatures que van tenir un cert èxit al principi d'Internet. Ara sembla que han revifat, gràcies a les xarxes socials que permeten expandir el missatge que hi duen.

Simplement: simplifica, amplifica i accelera la recollida de signatures.

Aquest és el sistema: així, segur que et fan cas.

Sí, sí... ja ho vaig veure al Parlament de Catalunya el dia de la Llei de Pressupostos...quan cadascú va fer un monòleg ni dialogat, simplement monòleg, amb gent que ni hi era ni el mirava, amb els daus trucats... i, en fi, un debat que no era debat, que era un "ja sé qui guanyarà i com".

Què passarà amb la recollida de signatures: com és habitual. Arribarà al Parlament. Els grups parlamentaris, fent ús de la seva consciència antidemocràtica i odiant tot allò que no vingui d'un partit polític (o d'una empresa gran on tinguem un gran amic i un gran tresor), pressionaran perquè el tema es considera com no apte. Que no procedeeixi. si procedeeix al seu debat... qui el defensarà? Ningú dels que hi ha a la Cambra, tret d'uns brindis al Sol per part de grups minoritaris (C's, ICV-EUiA)... es votarà. Sortirà que NO, perquè sempre surt que NO. I a córrer perquè això és la grandesa de la democràcia.

Total, una mitja hora estirant-lo llarg.

Molt bé, doncs tornem al punt c: ¡URGENTE! HORA DE REFORMAR NUESTRA DEMOCRACIA

Avaaz és una web d'aquestes de recollides de signatures que van estar de moda als principis d'Internet, i que ara, gràcies a les xarxes socials, tornen a tenir una certa força o visibilitat. Es guanya en velocitat de recollida de signatures i... ja ho he dit abans... Això arribarà al Congrés dels Diputats i allà, un altre cop, en virtut de les institucions que ens hem donat entre tots, en uns vint minuts, quedarà clar que allò no té cap interès, més enllà de prendre nota, i que són les Eleccions el lloc adient per fer canvis perquè la gent salta d'alegria amb tot el que tenim de bo...

Per tant, aquests són els sistemes de democràcia participativa que tenim a Espanya i Catalunya. Res més. Aquí s'acaba. Finito.

Ja està. Ni trobaràs mai cap diputat. Ni parlaràs amb ell. Ni et deixarà parlar. Si és un alcalde o alcadessa, encara veuràs la seva manca d'aptituds per acceptar la més mínima crítica o suggeriment o diàleg fora del seu Plenari de l'Ajuntament.

El dia que te'ls trobis, com que ja estaràs fart... els insultaràs... i llavors aprendràs que hi ha un article del Codi Civil que t'incrimina per parlar. Igual que t'havies incriminat per estar callat.


¿Unes institucions que ens donat entre tots?  Quí són tots si jo no hi sóc?