20091009

El Atlas

Data Estel·lar birubirubiru Divendres 20091009

No passaran aquests darrers mesos com els de més activitat blogomaginotècnica.

...

Acabo d'assabentar-me que hi ha una web relacionada amb l'obra meticulosa de Jesús Cuadrado. Aquesta web té (c)de 2004. Vull dir que ja fa anys que es ciberpasseja entre nosaltres.

Atlas de la Cultura Popular http://www.atlasdelaculturapopular.com/inicio/index2.html

El títol em recorda a un enllaç que tinc a l'esquerra: Museo Iconográfico de la Literatura Popular.

I tot això de la iconografia, les imatges i els textos lligats, barrejats, afegits unes amb els altres, entertolligats, units en una sola pàgina, em recorda a una separació que es va anar patint des de la invenció de la impremta i fins a finals del segle XX, havent estat aquest darrer segle el moment de màxima separació entre lletra i imatge.

Van ser fosques les llargues èpoques a les quals un llibre era un llibre de qualitat quan només tenia lletres, a ser possibles petites i il·legibles. Llavors ens trobàvem davant l'Art.

Amb la imatge també. Si només hi ha imatge, tot va bé. El cinema, com a continuador de la separació entre imatge i lletra. Per això, és Art.

Hi ha gent que encara ho pensa. I no serà perquè no s'ha dit que no.

Tot això venia perquè hi ha gent que li paguen -una pasta, això segur- per omplir una pàgina cada setmana. I diu coses que es poden pensar, meditar, documentar i altres verbs que acaben en "ar" que són els que avui dia estan de moda.

"Perez Oso"... igual sóm família.