20080213

Del globo sonda a la vaga: Educació

Data Estel·lar perfiperfi Dimecres 20070213



Setmana de vagues per a les Administracions catalanes.



1.-Vaga dels autobusos de la ciutat de Barcelona, sembla ser, que perquè no tenen dret a un descans setmanal de dos dies. Dic "sembla ser" perquè mai no rebem la informació de veritat i no sabem si realment no tenen descans. Lamentable que ni el Sector Públic tingui dret a descans.



2.-Vaga al sector sanitari. als CAP (Centre d'Assistència Primària, ambulatoris) també de Barcelona, amb intencions d'estendre's per tota Catalunya.



3.-Vaga al Sector Educatiu contra una llei (Llei Catalana d'Educació o LEC) de la qual només ha trascendit unes bases (un text ple de paraules-palla) però no un articulat. S'ha sobreentès per part dels sindicats, i per part de mi mateix de forma independent, que és un primer pas cap a la privatització del servei públic de l'Educació. Hi ha moltes raons que m'ho fan pensar però que no tinc temps d'explicar-les ara... igual les dic en un altre missatge. Hi ha hagut desinformació i manca de voluntat negociadora per par del Conseller Maragall
hi ha hagut desinformació i desgavell per part d'uns sindicats que volen recuperar la credibilitat perduda feia un parell d'anys. Però, sobretot, s'ha creat un ambient diguem-ne de por... la por que jo atribuïa als globus sonda que feien llençar a aquell pobre home, en José Barea, un iaio utilitzat pel primer govern d'Aznar al 1996 per espantar a la gent dient que privatitzarien la Sanitat (a Catalunya no afecta perquè tot ha estat sempre privat, és clar), que eliminarien les pensions públiques, etc.
I resulta que el politòleg Joan Subirats escriu a El País del 20080209 exactament: "elevado nivel de ambigüedad del texto presentado(...)la estrategia seguida expresa más una alternativa de globo sonda que una verdadera voluntad de consensuar el tema desde sus inicios".

És evident que el fracàs de l'Estatut nou i la manca de finançament per a una Catalunya que ja té més de 7 milions de persones però que reben com quan tot just n'hi havia 6, està tenint els seus primers impactes en la provició de serveis públics. Clar i català: no hi ha pel·les i el Solbes no pensa repartir més diners, ni que tingui raó ni que no en tingui la Comunitat Autònoma corresponent. Per tant, tornen els retalls, tot just 4 anys després que semblés que els recursos públics podrien començar a redreçar un sistema de d'Estat de Benestar insuficient, residual, ineficient i, en molts casos, absolutament ineficaç i, per tant, inútil.

A això li afegirem una Gestió Pública digna d'una ministra de Foment. La Conselleria d'Educació acumular nyaps. El darrer, que jo sàpiga, ha estat canviar a correcuita el decret de serveis mínims per rebentar la vaga (serveis mínims del 25%... no és estar-hi en contra però la comunicació oficial arriba a menys de 24 hores de la vaga). D'altra banda, recordem que la gestió sindical continua essent molt dolenta: "per una errada tècnica" es van oblidar de convocar a la vaga els auxiliars administratius, per tant no tenen cobertura legal per fer la vaga. La primera resolució del Departament també oblidava que existien els auxiliars administratius dels centres educatius.

Bàsicament, un paisatge d'inútils que només volen gent afectes sense fisures, com si fossin cabdills íbers lluitant contra els romans. L'únic interessant ha estat veure com un politòleg utilitzava les paraules adients en un article de premsa.